Hozzávalók: (4 fő részére)

  • 150 g fekete csokoládé
  • 30 g hideg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojásfehérje
  • 20 g porcukor

Először a csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd a vajkockákat is olvasszuk fel benne. Figyeljünk, hogy ne forrjon a csoki-vaj keverék. Tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral. A tojássárgákat adjuk hozzá a csoki-vajhoz és keverjük el simára. Végül óvatosan adagoljuk hozzá a tojásfehérjét három részletben. Az így kapott csokoládé mousse-t legalább fél órára hagyjuk állni hűtőben, majd díszithetjük tejszínhabbal, csokoládé forgáccsal, gyümölcsökkel.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 331 kcal
  • Fehérje: 5 g
  • Zsír: 22 g
  • Szénhidrát: 25 g
  • ebből laktóz: csokoládé típustól eltérő, tejpor miatt kb. 2 g

Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.

Hozzászólások

hozzászólás