Hozzávalók: (8-10 fő részére)

  • 25 dkg teljeskiőrlésű keksz
  • 10 dkg 55%-os margarin
  • 70 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • 1 dl 30%-os tejszín
  • 2 db tojás
  • 3 tojássárgája
  • 2 tk. keményítő

Turmixgépben ledatált keksz morzsát összekeverjük olvasztott margarinnal, majd sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk a masszát (vastagsága 1-1.5 cm legyen). Hűtőben tároljuk, míg a krém el nem készül.

Krém: A krémsajtot elkeverjük a porcukorral, tejföllel, tejszínnel, tojásokkal, keményítővel és a citrom héjával és levével, majd a keksz rétegre borítjuk. A formát alul-felül alufóliába csomagoljuk és egy akkora tepsibe helyezzük, amibe elfér. A tepsit felét forrásban lévő vízzel öntjük föl, majd beletesszük a tortaformát (fontos, hogy ne ússzon benne). 180-190 fokon előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 450 kcal
  • Fehérje: 8 g
  • Zsír: 33 g
  • Szénhidrát:  35 g
  • ebből laktóz: sajt típustól eltérő, kb. 4 g

Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.

Hozzászólások

hozzászólás