Kérdés: Laktóz intoleranciám és fruktóz malabszorpcióm van. Érdeklődnék, hogy a Xylosolv kapszulát hogyan kell alkalmazni? pl. 1 db banán lebontásához elegendő 1 db kapszula? Mennyivel előtte kell bevenni? 
Válasz:  Bizonyos fruktóz egyenérték táblázat alapján tájékozódhat a zöldségek, gyümölcsök fruktóz tartalmáról: https://mindenevok.hu/fructosin-2/gyumolcsok-zoldsegek-fruktoz-es-glukoz-tartalma/
Az oszlopokban a fruktóz mennyisége 100 g ételben van megadva. Pl. 100 g banánban 3 g fruktóz van. Egy Xylosolv kapszula 6,2 g fruktózt alakít át, tehát egy közepes méretű banánhoz elegendő. Mivel a fruktóz malabszorpció is olyan érzékenység, melyben fontos ismerni az egyéni toleranciát (valaki kevesebb, valaki több gyümölcscukrot tolerál emésztési problémák nélkül), így amennyiben almát kívánna fogyasztani, ami magasabb fruktóz mennyiségű (29 g), úgy javaslom, hogy kísérletezzen először 1, majd 2 kapszulával. Naponta max. 3 alkalommal, ételek fruktóz mennyiségéhez igazodva 1-2 kapszulát ajánlott bevenni 20-30 perccel az étkezés előtt. Javaslom, hogy az étkezések előtt vessen egy pillantást a táblázatra, amivel 1-2 hét után már rutinná fog válni az ételek fruktóz tartalmának megitélése. Fontosnak tartom elmondani, hogy a helytelen életmód szerepet játszik a fruktóz érzékenység kialakulásában, elsősorban az édesipari, valamint a hozzáadott cukrot tartalmazó ételek, valamint a túlzásba vitt gyümölcs fogyasztástól, ezért a kristály, barna, nádcukor és méz használatát mérsékeljük, helyezzük előnybe a natúr termékeket, és gyümölcsökből is egy étkezésre ökölnyi mennyiséget fogyasszunk enzimpótló mellett.