Itt a nyár és kezdetét veszi az utazások, kikapcsolódások tervezése. A finanszírozás, csomagolás mellett gyakorta tanácstalanok vagyunk abban, hogy mi az amit ajánlhatunk, megehetünk?

A külföldi nyaralás előretervezést kíván, hiszen általában nem ismerjük az országok ételkészítési szokásait, élelmiszer választékát, így nehéz betartani az eliminációs étrendet. Az all inclusive nyaralások során a nagy választékú ételek mellett sokan megfelejtkeznek a problémás összetevőkről, így a szünidő akár az emésztési problémák okozta kellemetlen közérzet velejárója lehet. Az új állapot, mint ételérzékenység tudatosulása, megtanulása az illető számára mindig hosszú időbe telik, így a felkészülés során számolnunk kell azzal, hogy a pihenés során hiba csúszhat az étrendbe.

Milyen tanácsokat adhatunk az út előtt álló tanácskérőknek?

  • tájékozódjon az adott nemzet konyhatechnológiájáról, élelmiszereiről
  • szállásként válasszon olyan apartmant, ami konyha helyiséggel van felszerelkezve, így ételeit magának tudja elkészíteni
  • éttermekben, szállodákban kérdezzen utána az ételek összetételéről

A felhőtlen nyaralás esetén az étkezések előtti enzimpótlás biztosított a Lactosolv, Xylosolv és Daosin kapszulákkal, így a szabadság során nem terhet, hanem kellemes gasztronómiai élményt jelent az új ételek megismerése.

 

tumblr_n7ma9fGbIv1ttbanlo1_500Forrás: http://www.histamineintolerance.org.uk/