Kérdés: Ma kaptam meg a vizsgálati leletet és abban kiderült, hogy hisztamin érzékenységem van. Nem tudom mit ehetek. Hogyan tudnám kideríteni mire vagyok allergiás? 

Válasz:  Legfontosabb, hogy a magas hisztamin tartalmú ételeket szükséges kerülnie, mert ezek azok az ételek, amik kiváltották a panaszait. Erről oldalunkon megtalálható segédanyagot küldenék táblázat formátumban: https://mindenevok.hu/pizzatol-kiutes-vorosborra-migren/hisztamin-dus-etelek/

Persze mint minden ételérzékenységben, úgy hisztamin intoleranciában is rendkívül fontos az egyéni tolerancia ismerete. Javasolnám elkezdeni egy un. táplálkozási napló vezetését, melyben mindennap lejegyzetelné milyen panaszokat észlelt aznap az étkezések után, pontosan milyen ételeket fogyasztott és ezt Ön vagy dietetikus segítségével ki tudnák értékelni. Addig is szeretném figyelmébe ajánlani a Daosin kapszulát, mely tartalmazza azokat az enzimeket, melyek a hisztaminózis esetén rosszul, illetve alulműködnek. Ezzel a kapszulával együtt a magas hisztamintartalmú ételeket is fogyaszthatja, nem szükséges szigorú étrendet tartania, mivel természetesen pótolja szervezetünkben a lebontáshoz szükséges enzimeket.
Mivel kevés információ áll rendelkezésére újonnan felfedezett érzékenységről, így javaslom dietetikussal való személyes konzultációt, hogy minden kérdésére (ételek, ételkészítési technikák.. stb.) választ kapjon.