A DAOFood Plus kapszula természetes (sertésvese kivonat) formájában tartalmazza a hisztamin bontó DAO enzimet. Mellette C-vitamint és kvercetint is tartalmaz.

A DAO enzim beillesztése az étrendbe könnyít a hisztamin érzékenység miatt létrejövő problémákon. A ko-faktorok segítik az enzim működését.

 

 

 

 

 

 

 

A DAO enzim működéséhez szükséges un. ko-faktorok a B6 vitamin, cink, réz, C-vitamin.

Természetes  hízósejt stabilizátor a kvercetin.

Az L-glutamine segít a bélszövet integritását fenntartani.

A Ginkgo kivonat csökkentheti a szöveti permeabilitást.

ÚJ!!!! KOFAKTOROK EGYETLEN KAPSZULÁBAN! KATTINTS!

 

A DAOFood Plus kapszula  használható hisztamin intolerancia esetén. Nem alkalmas azonban ételallergia problémák megoldására.

 

Screen Shot 2015-06-24 at 19.08.36
A hisztamin a szervezetben képződő, de számos élelmiszerben is jelen levő biogén amin. A bélben a DAO enzim bontja le, így csökkentve a vérbe felszívódó hisztamin mennyiségét. A DAO enzim hiánya vagy csökkent mennyisége miatt szervezetünk jobban ki van téve a hisztamin szint növekedésének, ami bizonyos ételek elfogyasztása után olyan hisztamin érzékenységi tüneteket hozhat létre, mint például az emésztési zavarok vagy akár migrén is. A DAO  enzim bizonyítottan segít a bélben levő hisztamin szint szabályozásában, szemben az antihisztaminokkal, melyek csak blokkolják azt.

Hogyan szedjük a DAO enzimet?

Felnőtteknek ajánlott 15-30 perccel étkezés előtt 1-2 DAO enzim kapszulát bevenni, ha várhatóan hisztaminban gazdag ételeket/anyagokat fogyasztunk.

A DAOFood Plus-ban az enzim gyomorsavnak ellenálló kapszula bevonatot kapott, a kapszulát kinyitva  a benne levő gömböket önmagukban is bevehetjük kevés  folyadékkal.

Fontos figyelmeztetések

DAO enzim készítmények nem azok számára készültek, akik az immunrendszer által közvetített ételallergiában szenvednek.

DAOFood Plus kapszulanem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott. Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DiAminoOxidáz (DAO) enzim hatásosságát. A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

DiAminoOxidáz enzim    hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén használható enzimpótlásra.

Összetevők:

kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok:  magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz.

Hatóanyagok
Megnevezés 1 kapszula *NRV%/1 kapszula 3 kapszula *NRV%/3 kapszula
Sertésveséből származó fehérje-kivonat 4,2 mg ** 12,6 mg **
amelyből Diamino-oxidáz enzim 0,3 mg ** 0,9 mg **
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat

-amelyből kvercetin

42,1 mg

 

40 mg

** 126,3 mg

 

120 mg

**
C-Vitamin 20 mg 25% 60 mg 75%

 

 

A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Magas kvercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

 

Adagolás: max. napi 3 kapszula, 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni.

Screen Shot 2015-06-24 at 19.08.36