IMG var _2064

Kép forrása: Tranmautritam fotója a Pexels oldaláról

Mi okozza a hisztamin-intoleranciát?

A hisztamin sok allergiás és álallergiás reakció fontos hírvívő anyaga (mediátora). A hisztamint maga a szervezet is termeli, de változó mennyiségben megtalálható számos élelmiszerben is, mint például a sajtok, joghurt, paradicsom, pezsgő vagy vörös bor. Világszerte több millióan szenvedünk olyan emésztési problémáktól, mint a hasmenés, szorulás, puffadás, vagy migréntől, allergiától. Ezek egy részéért a hisztamin terhelés lehet felelős. Hisztamin Érzékenység akkor jelentkezik, ha a szervezet nem képes feldolgozni a táplálékkal bevitt hisztamint.

Mi a különbség az ételallergia és az étel intolerancia között?

Az étel allergia a szervezet immunválasza, melyet valamely táplálék fogyasztása vált ki.
Az ételekre adott allergiás reakciók súlyos betegségekhez, és néha halálhoz is vezethetnek. Ha tehát bárkinél ételallergia jelentkezik, fontos felkeresni a szakorvost, aki segít megtalálni az allergiát kiváltó anyagot.
Bizonyos esetekben azonban az evés után jelentkező allergia-szerű reakció nem igazi allergia, hanem más típusú probléma, amit étel intoleranciának nevezünk. Ez gyakran emésztési problémák, hasmenés, puffadás képében mutatkozik.
Az étel érzékenység vagy intolerancia gyakoribb, mint az étel allergia. Ez esetben az immunrendszer nem vesz részt a tünetek kialakulásában, melyek mégis az allergiához lehetnek hasonlatosak.

Hogyan ismerhetjük fel a hisztamin intoleranciát?

Az étel allergia a reakciót kiváltó étel fogyasztása után már 5 perccel jelentkezik, és a tünetek súlyossága független az elfogyasztott táplálék mennyiségtől. Étel intolerancia – hisztamin érzékenység – esetén a tünetek fél órával az étel elfogyasztása után, vagy még később, esetleg egy nap múlva jelentkeznek, és az elfogyasztott mennyiséggel arányban romlanak.

Hogyan segíthetünk a hisztamin érzékenységen?

A DiAminoOxidáz (DAO) enzim az egészséges szervezetben termelődik és lebontja az érzékenységet okozó hisztamint. Ha azonban a DAO enzim egyáltalán nem termelődik, vagy a képződő enzim mennyisége nem elég a megemelkedett hisztamin-tartalmú élelmiszer feldolgozásához, akkor jelentkeznek a tipikus tünetek. A DAO főként a bélrendszerben képződik. DAO-hiány vagy elnyomás esetén a hisztamin felhalmozódik, és hisztamin érzékenységi tünetek mutatkoznak.
Ha csökken a DAO-aktivitás, kerülni kell a hisztamin tartalmú ételeket, speciális diétát kell kezdeni, amit egyre nehezebb tartósan megtartani, mivel az ételek egyre összetettebbek.

Hogyan működik a DAO enzim kapszula?

A DAO enzim kapszula  úgy befolyásolja az étel intoleranciát okozó  hisztamin szintet, hogy pótolja a DAO emésztő enzimet. A táplálékkal összefüggő enzimhiányt így természetes módon egyenlíti ki.

Az optimális eredmény érdekében az ismert étel-intoleranciát okozó anyagok fogyasztása előtt 15 perccel javasolt bevenni 1 vagy 2 kapszulát. Mivel a DAO enzim kapszula fő alkotórészei ellenállnak a gyomorsavnak, a kapszula kinyitásával a benne levő pelletek önmagukban is lenyelhetők.

Milyen összetevőket tartalmaz a DAO enzim kapszula?

A DAO enzim kapszula fő alkotórésze, maga az enzim  sertés veséből nyert fehérjekivonatban található a kapszulában. A kivonat és a kapszula nem  tartalmaz sem hisztamint, sem laktózt, sem glutént.

Megrendelés

Milyen összetevőket tartalmaz a JOYHYST kapszula?

A DAO enzim kofaktorait, kvercetint, gutamint (a vékonybél falának helyreállításához), növényi kivonatokat

Megrendelés