ÜzenetKedves Olivia!
Röviden az én esetem: számítógépes testanalizis vizsgálaton közölték velem a beleim korosan el vannak rakodva, vagyis a tej kazeinnel van gondom, ezt egy vérvizsgálat megcáfolta, tej kazeinre nem vagyok érzékeny,csak is a szezámmagra,
Végül is ha tejjel készült ételt eszek: puffadok, enyhe hasi fájdalom, és ami szembetűnő .a „fenekemen azonnal apró kis pattanások jelennek meg, 2-3 nap múlva eltűnnek. Egy tejes jégkrémnél is előjön, igazán már tejet, joghurtot nem is merek enni.
Az esetemre tudna-e valamit válaszolni? Köszönettel…….

Válasz – Köszönöm kérdését.
A kazein a tejben lévő fehérje, mely egyes embereknél allergiát okozhat. Ha volt allergiateszten és nem lett pozitív a vizsgálat, akkor nem allergiás a tejre és tejtermékekre. Azonban ha a fogyasztás után puffadást és hasfájást érez, akkor valószínűleg a tejben lévő cukorra érzékeny, mely laktóz néven ismert.
Érdemes lenne gasztroenterológushoz fordulnia, hogy valóban van-e gondja a tejcukorral (érzékeny-e rá), aki egy egyszerű kilégzési teszttel megállapítja azt. A tejcukor az összes tejtermékben (túró, sajt, joghurt, puding) megtalálható és általában hasi puffadást, görcsöket, hasmenést okoz az arra érzékeny embereknél. Oka a szervezetünkben lévő tejcukor bontó enzim hiánya vagy csökkent működése. Én azt ajánlom keresse fel orvosát és végezzék el a tesztet.
Ha beigazolódik, tudom ajánlani Önnek a 
mindenevok.hu átal forgalmazott Lactosolv terméket (link: https://mindenevok.hu/lactosolv-2/) mely étkezés előtt bevéve lebontja a tejcukrot, így utána se puffadás-hasmenés-görcsök nem lesznek.