A DAOFood Plus kapszula természetes (sertésvese kivonat) formájában tartalmazza a hisztamin bontó DAO enzimet. Mellette C-vitamint és kvercetint is tartalmaz.
A DAO enzim beillesztése az étrendbe könnyít a hisztamin érzékenység miatt létrejövő problémákon. A ko-faktorok segítik az enzim működését.
A DAO enzim működéséhez szükséges un. ko-faktorok a B6 vitamin, cink, réz, C-vitamin.
Természetes hízósejt stabilizátor a kvercetin.
Az L-glutamine segít a bélszövet integritását fenntartani.
A Ginkgo kivonat csökkentheti a szöveti permeabilitást.
ÚJ!!!! KOFAKTOROK EGYETLEN KAPSZULÁBAN! KATTINTS!
A DAOFood Plus kapszula használható hisztamin intolerancia esetén. Nem alkalmas azonban ételallergia problémák megoldására.
A hisztamin a szervezetben képződő, de számos élelmiszerben is jelen levő biogén amin. A bélben a DAO enzim bontja le, így csökkentve a vérbe felszívódó hisztamin mennyiségét. A DAO enzim hiánya vagy csökkent mennyisége miatt szervezetünk jobban ki van téve a hisztamin szint növekedésének, ami bizonyos ételek elfogyasztása után olyan hisztamin érzékenységi tüneteket hozhat létre, mint például az emésztési zavarok vagy akár migrén is. A DAO enzim bizonyítottan segít a bélben levő hisztamin szint szabályozásában, szemben az antihisztaminokkal, melyek csak blokkolják azt.
Hogyan szedjük a DAO enzimet?
Felnőtteknek ajánlott 15-30 perccel étkezés előtt 1-2 DAO enzim kapszulát bevenni, ha várhatóan hisztaminban gazdag ételeket/anyagokat fogyasztunk.
A DAOFood Plus-ban az enzim gyomorsavnak ellenálló kapszula bevonatot kapott, a kapszulát kinyitva a benne levő gömböket önmagukban is bevehetjük kevés folyadékkal.
Fontos figyelmeztetések
A DAO enzim készítmények nem azok számára készültek, akik az immunrendszer által közvetített ételallergiában szenvednek.
A DAOFood Plus kapszulanem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott. Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DiAminoOxidáz (DAO) enzim hatásosságát. A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
DiAminoOxidáz enzim hisztamin tartalmú ételek fogyasztása esetén használható enzimpótlásra.
Összetevők:
kapszula töltet: tömegnövelőszerek: mikrokristályos cellulóz, és hidroxi-propil-cellulóz; kvercetin 95% (japánakác bimbó kivonat 30:1 víz-etanol hígitás), L-aszkorbinsav (C-vitamin); fényezőanyag: etil-cellulóz; burgonyakeményítő; stabilizátor: hidroxipropil-metil-cellulóz; sertésveséből származó fehérjekivonat 7% Diamino-oxidáz (DAO) enzim tartalommal; stabilizátorok: nátrium-alginát, olajsav, zsírsavak magnézium sói; csomósodásgátló anyag: zsírsavak, nedvesítőszer: glicerin; csomósodást gátló anyagok: magnézium-karbonát, dikalcium-foszfát; rizskeményítő; színezék: szulfitos-ammóniás karamell), növényi kapszulahéj: hidroxipropil-metil-cellulóz.
Hatóanyagok | ||||
Megnevezés | 1 kapszula | *NRV%/1 kapszula | 3 kapszula | *NRV%/3 kapszula |
Sertésveséből származó fehérje-kivonat | 4,2 mg | ** | 12,6 mg | ** |
amelyből Diamino-oxidáz enzim | 0,3 mg | ** | 0,9 mg | ** |
Közönséges Japánakác (Sophora Japonica L.) kivonat
-amelyből kvercetin |
42,1 mg
40 mg |
** | 126,3 mg
120 mg |
** |
C-Vitamin | 20 mg | 25% | 60 mg | 75% |
A DAOfood Plus® kapszula fő összetevője a 7%-ban DiAmino-Oxidáz (DAO) enzimet tartalmazó fehérjekivonat, bélben oldódó bevonatú pellet formájában. Magas kvercetin tartalmú japánakác kivonatot és C-vitamint is tartalmaz. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
Adagolás: max. napi 3 kapszula, 20 perccel étkezések előtt, kevés vízzel, egészben kell bevenni.