Nyáron nincs kellemesebb egy magas víztartalmú gyümölcsnél, mely frissít, üdít és eltelít. A gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak C vitamint, káliumot és magnéziumot. Magas a rosttartalmúk, elsősorban a cellulóz és pektin tartalmuk. Előbbi növeli a jóllakottságérzését, gyorsan telíti el a gyomrot és növeli a széklet tömegét, utóbbi csökkenti a koleszterin szintet, valamint nyugtatja a bélnyálkahártyáját. Jelentős vitamin és ásványianyag tartalmuk miatt naponta 2-3 alkalommal ajánlatos fogyasztani frissen, nyersen. A nyári szezonban készíthetünk gyümölcssalátákat, turmixokat, kompótokat, püréket és sült gyümölcsöt is, valamint húsok mellé mártásként is ízletes fogásokat. Ne felejtsük el, hogy az étkezésünk 1/3 részét a gyümölcsökkel és zöldségekkel kell kitölteni.

tumblr_n0c7v9XLGT1qlwih5o1_500