A probiotikumoknak számos előnyös tulajdonságot társítunk. Kutatásban probiotikus joghurt fogyasztása növelte a székelés gyakoriságát és javította a széklet állagát, valamint előnyösen befolyásolta a bélrendszeri tranzit időt. Sőt, a probiotikus joghurtok csökkentik az emésztési problémákat, mint puffadás, bélkorgás, bélgázosodás. Kevésbé ismert előnyük, hogy a munkahelyi stressz hatások átélését is könnyítik a tanulmány szerint, valamint a betegségek megelőzésében is segédkeznek. Antibiotikumos kúra után kifejezetten javallott fogyasztásuk!

tumblr_mp1nddnmDR1s9porvo1_500

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:  

World J. Gastroenterol. 14: 6237, 2008; Br. J. Nutr. 102: 1654, 2009;Neurogastroenterol. Motil. 25: 331, 2013; J. Nutr. Health Aging 7: 75, 2003; 2 Br. J. Nutr. 103: 58, 2010; 3 J. Am. Coll. Nutr. 29: 455, 2010.