A joghurt laktóz tartalma 3,7-5,6 g között mozog 100 ml-ként. Laktóz intoleranciában a legkönnyebben emészthető termék, mivel a benne lévő baktériumflóra segíti a tejcukor bontását. A laktáz enzimet tartalmazó élőflóra életben marad a gyomor savas pH-ban és a vékonybélben fejti ki jótékony hatását, ahol a diszacharid hasadása nem tökéletes. A natúr és ízesített joghurtok, probiotikus és élőflórás joghurtok jótékony baktérium tartalma között van némi különbség. A legmagasabb mennyiség a natúr és probiotikus joghurtokban található, grammonként csaknem tízmilliós tartalomban. Amennyiben problémát, tüneteket nem okoz, úgy fogyasszunk belőle 1-2 pohárral naponta.
tumblr_mdnhr05xHH1rkmklno1_500

 

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24695892