Ha szeretnénk elkerülni, hogy a délelőtt folyamán kopogjon az éhségtől a szemünk, úgy fehérjedús reggelit kell választanunk.
1. Árpa kása almával és fahéjjal
Hozzávalók : 1 csésze árpa, 1/4 csésze apróra vágott dió, 2 tk. cukor/xilit, 1 tk. őrölt fahéj, 1/4 tk. szerecsendió, 1 pohár tej, 6 ek. apróra vágott alma
3 pohár forrásban lévő vízben főzzük meg az árpát 35-40 perc alatt. Majd hozzákeverve a többi hozzávalót párologtassuk el a felesleges folyadékot. Tálba helyezve almával ízesítsük.
2. Görögös zabpehely
Hozzávalók: 2 ek. cukor/xilit, 1/3 pohár görög joghurt, 1/3 csésze zabpehely, 1/2 pohár tej, 1/2 tk. chia magok, csipet só, étcsokoládé forgács,
Habverővel elkeverjük a zabpelyhet, tejet, chia magot és a joghurtot, majd hűtőbe rakjuk egy éjszakára. Ízesíthetjük csokoládéval, kakaóval, gyümölcsökkel.
3. Ricottás palacsinta
Hozzávalók: 1/2 csésze zabpehely, 1/2 csésze apróra vágott mandula, 1/4 tk. fahéj, 1 kk. szódabikarbóna, csipet só, 1 pohár görög joghurt, 1 tojás, 1 ek. olaj, vanília, 1 csésze ricotta, 1 ek. méz, fahéj
Keverjük össze egy tálban a zabpelyhet, szódabikarbónát, mandulát, fahéjat, sót, külön tálban a tojást, joghurtot, olajat, vaníliát. A száraz hozzávalókat öntsük az utóbbi tálba. A kész keveréket palacsintasütőn süssük mindkét oldal barnulásáig. A ricottát keverjük el a mézzel és fahéjjal, majd kenjük a kész reform palacsintánkra.
Forrás: www.jennabraddock.com