Hozzávalók 10 szelethez:
(tortaalap)
- 150 g liszt
- 50 g darált dió
- 125 g xilit
- 125 g margarin
- 3 db tojás
- 1 kk. sütőpor
A margarint cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal, a liszttel, dióval és a sütőporral alaposan kidolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
(krém)
- 100 g xilit
- 200 g áfonya
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 ek. zselatin
- 200 g mascarpone
Az áfonyát a cukorral és a citromlével kevés vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A zselítint 1 dl vízben beáztatjuk, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A mascarpone krémet elkeverjük a zselatinnal és a maradék cukorral, végül hozzáadjuk az áfonyát is. A kisűlt tésztára simítjuk és egy estét hűtőbe helyezzük.
1 szelet tápanyagtartalma:
- Energia: 384 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 23 g
- Szénhidrát: 38 g
1 adag fruktóz mennyisége: 5 g (Ajánlott 1 kapszula Xylosolv bevétele, mely 6,2 g fruktóz átalakítását segíti.)