Laktóz intolerancia esetén az egyének a tejtermékeket hajlamosak teljesen kiiktatni. Szakemberként jelentős energiabefektetést igényel, hogy rábírjuk az egyént a napi háromszori tej, illetve tejtermék fogyasztására. Egyéni küszöb-dózis kalkulálásával meg kell ismertetni azokat a termékeket, melyek felszívódási problémák, tünetek nélkül részük lehetnek a tejcukormentes diétában. A tejtermékek A, D, B1, B2, B12 vitamin tartalma, kalcium, magnézium, kálium és teljesértékű fehérjéi elsőrendűek minden étrendben, mivel a magas vérnyomás, elhízás, cukorbetegség és csontritkulás kialakulásának hajlamát csökkentik, normális mennyiségű fogyasztás esetén. Enzimpótlók használata, ajánlásakor se kerülendő termék, se korlátozott mennyiség nincs, csupán a lebontandó cukor mennyiségének számolásával kell betartani az adagokat.

 

tumblr_n89s8lWpkz1sqiwzqo1_500

 

 

Forrás: http://www.nationaldairycouncil.org/Research/DairyCouncilDigestArchives/Pages/dcd81-4Page6.aspx