Hozzávalók 6-8 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)
- 1 db szardínia konzerv H
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl H
- 2,5 dkg vaj
- 1 ek. citromlé H
- 1 kk. őrölt rozmaring
- őrölt bors H
- só
A szardínia levét öntsük le, majd egy kis tálban pépesre törjük össze egy villával. A vajat olvasszuk meg és adjuk hozzá a majonézt, tejfölt, citromlevét és ízesítsük rozmaringgal, borssal. Keverjük habosra és ízlés szerint sózzuk. Fél órára lefedve tegyük hűtőbe, majd tálaljuk pirítós mellé.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 186 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 18 g
- Szénhidrát: 0,5 g