Hozzávalók 10 szelethez:

(tortaalap)

  • 150 g liszt
  • 50 g darált dió
  • 125 g xilit
  • 125 g margarin
  • 3 db tojás
  • 1 kk. sütőpor

 

A margarint cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal, a liszttel, dióval és a sütőporral alaposan kidolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

(krém)

  • 100 g xilit
  • 200 g áfonya
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 ek. zselatin
  • 200 g mascarpone

 

Az áfonyát a cukorral és a citromlével kevés vízben megfőzzük és hagyjuk kihűlni. A zselítint 1 dl vízben beáztatjuk, majd kis lángon kevergetve feloldjuk. A mascarpone krémet elkeverjük a zselatinnal és a maradék cukorral, végül hozzáadjuk az áfonyát is. A kisűlt tésztára simítjuk és egy estét hűtőbe helyezzük.

1 szelet tápanyagtartalma:

  • Energia: 384 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 23 g
  • Szénhidrát: 38 g

1 adag fruktóz mennyisége: 5 g (Ajánlott 1 kapszula Xylosolv bevétele, mely 6,2 g fruktóz átalakítását segíti.)

Hozzászólások

hozzászólás