Hozzávalók 4 adaghoz:
- 30 dkg rizottó rizs
 - 8-10 dkg kékpenészes sajt
 - 1 fej liszaboni fehér hagyma
 - 8 dkg 55%-os margarin
 - 1 dl száraz fehérbor
 - 1,5 liter alaplé (leszűrt húslé)
 - 6 dkg frissen reszelt parmezán
 - só
 - őrölt bors
 
Az apróra vágott vöröshagymát a margarin felén üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl borral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott húslét adunk hozzá (mindig csak annyi húslevest öntsünk rá, hogy a rizst ellepje). Amikor megpuhult, levesszük a tűzről és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 600 kcal
 - Fehérje: 15 g
 - Zsír: 24 g
 - Szénhidrát: 60 g
 
Magas hisztamintartalmú étel.
				