► A DAO (diamino-oxidáz enzim) hiánya vezethet az ételérzékenység egy fajtájta, a hisztamin érzékenység (hisztamin intolerancia) miatt létrejövő problémákhoz. A DAO enzim pótlás segíthet, ha problémákat nem immunválasz okozza, hanem a bélben kialakult hisztamin érzékenység (hisztamin intolerancia).
A hisztamin érzékenység fő tünetei:
- puffadás
- hasmenés
- bélgörcs
- szénanátha típusú tünetek, mint orrfolyás, könnyezés, szemviszketés
- bőrkiütés
- heves szívdobogás
- anafilaxiás reakció
- ízületi fájdalmak
A tünetek rendkívül sokfélék, és az étel elfogyasztása után akár 24 óra múlva is megjelenhetnek, ezért nehéz felismerni a hisztaminérzékenységet. Étkezési napló vezetése megkönnyíti a helyzetet az orvos/dietetikus konzultáció esetén es.
A következő ételek fogyasztása eredményezhet emésztési problémát, fejfájást vagy bőrtüneteket a hisztamin szint megnövelése miatt:
• Alkohol, különösen a vörösbor és a pezsgő. A fehér bor és a sör is kiválthatja a tüneteket.
• Érlelt, füstölt, konzervált hal és halszószok. A tonhal, makréla, szardínia, ajóka, harcsa, hering, lazac lehet ilyen hal.
• Pizza
• Füstölt és feldolgozott húsáru, mint például a szalámi, sonka, virsli, szalonna
• Savanyú káposzta, kovászos uborka
• Bizonyos zöldségek: paradicsom, spenót, padlizsán, avokádó, borsó, lencse, bab, különféle gombák, valamint a zöldségkonzervek és a kereskedelemben előre elkészített saláták
• Bizonyos gyümölcsök: eper, málna, banán, papaya, kivi, ananász, mangó, grépfrút, mandarin, körte, papaya
• Vörösbor ecet, balzsamecet
• Szójaszósz Kép forrása: Christina Petsos fotója a Pexels oldaláról
• Sajtok: ementáli, camembert, rokfort, gouda, cheddar, mindenféle penészes és füstölt sajt
• Mustár, ketchup
• Napraforgó mag
• Csokoládé, kakaó, kávé, fekete tea
• Élesztővel készült kenyér és sütemények
• Különféle diók, mogyoró
A DAO enzim pótlása mellett segíthet a DAO termelődés fokozása, a bélregeneráció, az enzimműködés javítása.
A DAO enzim működéséhez szükséges un. ko-faktorok a B6 vitamin, cink, réz, C-vitamin.
Természetes hízósejt stabilizátor a kvercetin.
Az L-glutamine segít a bélszövet integritását fenntartani.
A Ginkgo kivonat csökkentheti a szöveti permeabilitást.
KOFAKTOROK EGYETLEN KAPSZULÁBAN! KATTINTS A JOYHYST-ért!
A hiányzó DAO enzim pótolható!
Próbáld ki a DaoFood Plus kapszulát, hogy újra élvezhesd kedvenc ételeidet!
► A DAOFood Plus kapszula speciális – innovatív formában tartalmazza a DAO enzimet.
► A DAOFood Plus kapszula a világon az első termék, mely a DAO enzimet C-vitaminnal és kvercetinnel együtt biztosítja.
A hiányzó DAO enzimet is pótolja a DaoFood Plus kapszula.
Rendeld meg a DaoFood Plus kapszulát MOST!
Az optimális eredmény érdekében az ismert étel-intoleranciát okozó anyagok fogyasztása előtt 15 perccel javasolt bevenni 1 vagy 2 kapszulát. Mivel a DAOFood Plus fő alkotórészei ellenállnak a gyomorsavnak, a kapszula kinyitásával a benne levő gömbök önmagukban is lenyelhetők.
Részletes termékinformációk a „Hogyan segít a DaoFood Plus” oldalon találhatók.
A DaoFood Plus kapszula nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fogyasztása gyermekeknek, terhes és szoptatós kismamáknak nem ajánlott. Az alkohol és a gyógyszerek jelentősen akadályozhatják a DiAminoOxidáz (DAO) enzim hatásosságát. A napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!