Barion Pixel Skip to main content
search
0

Tejszínes lencsekrémleves

By 2015-03-18március 19th, 2015Recept

Hozzávalók: (5 fő részére)

  • 200 g lencse
  • 100 g sárgarépa
  • 20 g olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, chilli
  • 10 g liszt
  • 1, 5 dl tejszín

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a beáztatott lencsét is átforrósítjuk és felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. Forralás után sóval, borssal és chilivel ízesítjük. Miután a lencse félig megpuhult beletesszük a felkarikázott répát és vele együtt főzzük puhára. Turmixgépben pépesítjük, krémes állagúvá átszűrjük, majd főzőlével elkevert rántással berántjuk, végén tejszínnel dúsítjuk és újra készre forraljuk.
1 adag tápanyagtartalma:

Energia: 242 kcal

  • Fehérje: 12 g
  • Zsír: 10 g
  • Szénhidrát: 25 g
  • ebből laktóz: 1 g

Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g laktóz lebontását segíti.

Close Menu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com