Hozzávalók: (4 fő részére)
- 150 g fekete csokoládé
- 30 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojásfehérje
- 20 g porcukor
Először a csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd a vajkockákat is olvasszuk fel benne. Figyeljünk, hogy ne forrjon a csoki-vaj keverék. Tojásfehérjéket verjük habbá a porcukorral. A tojássárgákat adjuk hozzá a csoki-vajhoz és keverjük el simára. Végül óvatosan adagoljuk hozzá a tojásfehérjét három részletben. Az így kapott csokoládé mousse-t legalább fél órára hagyjuk állni hűtőben, majd díszithetjük tejszínhabbal, csokoládé forgáccsal, gyümölcsökkel.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 331 kcal
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 22 g
- Szénhidrát: 25 g
- ebből laktóz: csokoládé típustól eltérő, tejpor miatt kb. 2 g
Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.