Hozzávalók 8 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)
Tészta:
- 30 dkg liszt H
- 10 dkg Graham liszt H
- 2 dl tej H
- 2 dl napraforgó olaj H
- 3 dkg élesztő H
- 1 kk. cukor
Feltét:
- 20 dkg tonhal H
- 6 dkg óvári sajt H
- 4 dkg füstölt trappista sajt H
- 5 dkg olívabogyó H
- 5 dkg paradicsompüré H
- 5 dkg vöröshagyma H
- bazsalikom
- oreganó H
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az összekevert lisztekhez az összes tejjel együtt hozzáadjuk. Letakarva, langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő darabra vágjuk és négyzetlappá formáljuk. Megkenjük oreganóval és bazsalikommal fűszerezett paradicsompürével, ráhalmozzuk a csíkokra vágott vöröshagymát, a villával szétválasztott tonhalat és a magozott olívabogyót. Megszórjuk a füstölt trappistával mixelt Óvári sajttal, majd sütőpapíros tepsiben 220 fokos sütőben aranybarna szélűre sütjük.
1 adag energia és tápanyagtartalma:
- Energia: 303 kcal
- Fehérje: 16 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 40 g