Barion Pixel Skip to main content
search
0

Tonhalas pizzakenyér

By 2014-11-03Recept

Hozzávalók 8 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)

Tészta:

  • 30 dkg liszt  H
  • 10 dkg Graham liszt  H
  • 2 dl tej  H
  • 2 dl napraforgó olaj  H
  • 3 dkg élesztő  H
  • 1 kk. cukor

Feltét:

  • 20 dkg tonhal  H
  • 6 dkg óvári sajt  H
  • 4 dkg füstölt trappista sajt  H
  • 5 dkg olívabogyó  H
  • 5 dkg paradicsompüré  H
  • 5 dkg vöröshagyma  H
  • bazsalikom
  • oreganó  H

Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd az összekevert lisztekhez az összes tejjel együtt hozzáadjuk. Letakarva, langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő darabra vágjuk és négyzetlappá formáljuk. Megkenjük oreganóval és bazsalikommal fűszerezett paradicsompürével, ráhalmozzuk a csíkokra vágott vöröshagymát, a villával szétválasztott tonhalat és a magozott olívabogyót. Megszórjuk a füstölt trappistával mixelt Óvári sajttal, majd sütőpapíros tepsiben 220 fokos sütőben aranybarna szélűre sütjük.

 

1 adag energia és tápanyagtartalma:

  • Energia: 303 kcal
  • Fehérje: 16 g
  • Zsír: 8 g
  • Szénhidrát: 40 g
Close Menu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com