Nettó tartalom:
30 db
Xilit rágógumi Borsmenta
  • Gondtalan élvezet, még fruktóz-intolerancia esetén is.
  • alacsony FODMAP
  • gluténmentes
  • laktózmentes
Mostantól 6 különböző ízben kínálunk 100% xilittel édesített rágógumit.
Számos vásárlói kérésnek köszönhetően már régóta kerestünk egy kompatibilis rágógumit. A glükózszirup és a dextróz nem tekintheto rágógumik édesítoanyagának, mert szuvasító hatású, a szorbit pedig elfogadhatatlan. Mostantól 100%-ban xilittel édesített rágógumikat kínálunk. A xilit a természetben kis mennyiségben sok zöldségben és gyümölcsben fordul elo. A xilit a szacharózhoz hasonlóan édesít, de husíto hatást fejt ki a szájban, ami a borsmenta ízével kombinálva kellemesnek tunik. A többi cukoralkoholhoz hasonlóan a xilit is hashajtó hatású lehet, bár a xilit esetében van egy megszokási hatás: ha rendszeresen fogyasztjuk, a hashajtó hatás megszunik, ami a többi cukoralkohol esetében nem így van. Javasoljuk, hogy kis mennyiségekkel kezdje, és tesztelje a toleranciát. Az örökletes fruktóz-intoleranciában, azaz a fruktóz-anyagcsere zavarában szenvedők számára a xilit nem jelent problémát.
Emellett a xilitnek fogszuvasodást csökkentő hatása van, mivel a kariogén baktériumok felszívhatják a xilitet, de nem tudják azt metabolizálni, így elpusztulnak. A xilit rágógumik bizonyítottan akár 80%-kal csökkentik a fogszuvasodást.
Xilit rágógumi Borsmenta
Összetevők: édesítőszer: xilit, rágógumi, aroma, surítoanyag: gumiarábikum, nedvesítoszer: glicerin, emulgeálószer: lecitin (napraforgó), színezék: kalcium-karbonát, mázképzo anyag: karnaubaviasz.