Hozzávalók: (4 fő részére)

  • 4 szelet tengeri halfilé
  • 100 g feta sajt
  • 30 db olajbogyó
  • 1 citrom leve
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • só, bors, oreganó

A sajtot kockázzuk, a halat besózzuk. Az olívabogyókat magozzuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük olívaolajjal és fűszerekkel. Botmixerrel pürésítjük, majd citromlével ízesítjük. A halszeleteket megkenjük az olíva-mártással, megszórjuk sajttal és feltekerjük. Egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, alufóliával lefedve 180 fokon 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk fehérbor-tejszín keverékkel és sütőbe visszatéve még 15 percig sütjük.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 276 kcal
  • Fehérje: 22 g
  • Zsír: 20 g
  • Szénhidrát: 3 g
  • ebből laktóz: feta sajt típustól eltérő, kb. 1 g

Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.

 

Hozzászólások

hozzászólás