Hozzávalók: (5 fő részére)
- 1,5 l tej
- 40 g vaj
- 40 g cukor
- 30 g liszt
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárgája
sajtos lepényhez:
- 2 db tojás
- 40 g liszt
- 40 g reszelt sajt (Óvári)
- 20 g vaj
- só
A vajon lisztből világos rántást készítünk és felöntjük tejjel. Enyhén sózzuk, habverővel simára keverjük. Ízesítjük cukorral és ízlés szerint citromhéjjal. Felforraljuk, tűzről levéve legírozzuk (tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel). A sajtos puffancshoz a tojásfehérjét felverjük, tojássárgájához hozzáadjuk a sajtot és a lisztet. Óvatosan összeforgatjuk a kettőt, majd vajjal kikent lisztezett sütőlapra kanalazzuk és keményedésig sütjük.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 383 kcal
- Fehérje: 18 g
- Zsír: 22 g
- Szénhidrát: 27 g
- ebből laktóz: 16 g
Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.