Barion Pixel Skip to main content
search
0

Tejleves sajt puffanccsal

By 2015-03-20Recept

Hozzávalók: (5 fő részére)

  • 1,5 l tej
  • 40 g vaj
  • 40 g cukor
  • 30 g liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

sajtos lepényhez:

  • 2 db tojás
  • 40 g liszt
  • 40 g reszelt sajt (Óvári)
  • 20 g vaj

A vajon lisztből világos rántást készítünk és felöntjük tejjel. Enyhén sózzuk, habverővel simára keverjük. Ízesítjük cukorral és ízlés szerint citromhéjjal. Felforraljuk, tűzről levéve legírozzuk (tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel). A sajtos puffancshoz a tojásfehérjét felverjük, tojássárgájához hozzáadjuk a sajtot és a lisztet. Óvatosan összeforgatjuk a kettőt, majd vajjal kikent lisztezett sütőlapra kanalazzuk és keményedésig sütjük.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 383 kcal
  • Fehérje: 18 g
  • Zsír: 22 g
  • Szénhidrát: 27 g
  • ebből laktóz: 16 g

Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.

Close Menu
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com