Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg rizottó rizs
  • 8-10 dkg kékpenészes sajt
  • 1 fej liszaboni fehér hagyma
  • 8 dkg 55%-os margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5 liter alaplé (leszűrt húslé)
  • 6 dkg frissen reszelt parmezán
  • őrölt bors

Az apróra vágott vöröshagymát a margarin felén üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl borral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott húslét adunk hozzá (mindig csak annyi húslevest öntsünk rá, hogy a rizst ellepje). Amikor megpuhult, levesszük a tűzről és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 600 kcal
  • Fehérje: 15 g
  • Zsír: 24 g
  • Szénhidrát: 60 g

Magas hisztamintartalmú étel.

Hozzászólások

hozzászólás