Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 40 dkg sütőtök
  • 12 dkg köles
  • 2 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál méz (10gramm)
  • szezámmag (forgatáshoz)
  • fűszerek: fahéj, szerecsendió, só

A sütőtököt daraboljuk, a magházat eltávolítjuk. Sütőben alufóliábal borított tepsiben 180 fokon kb. 40 percig sütjük, illetve amíg meg nem puhul. Ezután a tök húsát lefejtjük a héjról és összeturmixoljuk pépes állagúvá. Eközben a kölest megpirítjuk szárazon, majd másfélszeres mennyiségű vízben 10 percig főzzük. Mikor megpuhult levéve a tűzről fűszerezzük szerecsendióval, fahéjjal, 1 evőkanál mézzel (10gramm) és 2 evőkanál xilittel. Hozzáadjuk a pürézett sütőtököt, gombócokat formálunk, olajban megpirítjuk, végül szezámmagba forgatjuk. Amennyiben sósan szeretnénk fogyasztani a mézet és a cukrot kihagyhatjuk a receptből.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 415 kcal
  • Fehérje: 3,7 g
  • Zsír: 1,4 g
  • Szénhidrát:  43 g

1 adag fruktóz mennyisége: 4 g (Ajánlott 1 kapszula Xylosolv bevétele, mely 6,2 g fruktóz átalakítását segíti.)

Hozzászólások

hozzászólás