Hozzávalók 8-10 adaghoz:
- 25 dkg teljeskiőrlésű keksz
- 10 dkg 55%-os margarin
- 70 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom
- 1 dl 12%-os tejföl
- 1 dl 30%-os tejszín
- 2 db tojás
- 3 tojássárgája
- 2 tk. keményítő
Turmixgépben ledatált keksz morzsát összekeverjük olvasztott margarinnal, majd sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk a masszát (vastagsága 1-1.5 cm legyen). Hűtőben tároljuk, míg a krém el nem készül.
Krém: A krémsajtot elkeverjük a porcukorral, tejföllel, tejszínnel, tojásokkal, keményítővel és a citrom héjával és levével, majd a keksz rétegre borítjuk. A formát alul-felül alufóliába csomagoljuk és egy akkora tepsibe helyezzük, amibe elfér. A tepsit felét forrásban lévő vízzel öntjük föl, majd beletesszük a tortaformát (fontos, hogy ne ússzon benne). 180-190 fokon előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 450 kcal
- Fehérje: 8 g
- Zsír: 33 g
- Szénhidrát: 35 g
Alacsony hisztamin tartalmú étel, jól tolerálható a szokásos mennyiségben.