Hozzávalók 4 adaghoz:
- 30 dkg rizottó rizs
- 8-10 dkg kékpenészes sajt
- 1 fej liszaboni fehér hagyma
- 8 dkg 55%-os margarin
- 1 dl száraz fehérbor
- 1,5 liter alaplé (leszűrt húslé)
- 6 dkg frissen reszelt parmezán
- só
- őrölt bors
Az apróra vágott vöröshagymát a margarin felén üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst és sóval, borssal ízesítjük, majd 1 dl borral felöntjük. Amikor a bor elpárolgott húslét adunk hozzá (mindig csak annyi húslevest öntsünk rá, hogy a rizst ellepje). Amikor megpuhult, levesszük a tűzről és belemorzsoljuk a kéksajtot. Tálalás előtt megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 600 kcal
- Fehérje: 15 g
- Zsír: 24 g
- Szénhidrát: 60 g
Magas hisztamintartalmú étel.