Hozzávalók: (5 fő részére)
- 200 g lencse
- 100 g sárgarépa
- 20 g olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, chilli
- 10 g liszt
- 1, 5 dl tejszín
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd a beáztatott lencsét is átforrósítjuk és felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi. Forralás után sóval, borssal és chilivel ízesítjük. Miután a lencse félig megpuhult beletesszük a felkarikázott répát és vele együtt főzzük puhára. Turmixgépben pépesítjük, krémes állagúvá átszűrjük, majd főzőlével elkevert rántással berántjuk, végén tejszínnel dúsítjuk és újra készre forraljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 242 kcal
- Fehérje: 12 g
- Zsír: 10 g
- Szénhidrát: 25 g
- ebből laktóz: 1 g
Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g laktóz lebontását segíti.