Hozzávalók: (4 fő részére)
- 4 szelet tengeri halfilé
- 100 g feta sajt
- 30 db olajbogyó
- 1 citrom leve
- 3 ek. olívaolaj
- 1 dl tejszín
- 1/2 dl száraz fehérbor
- só, bors, oreganó
A sajtot kockázzuk, a halat besózzuk. Az olívabogyókat magozzuk, apróra vágjuk, majd összekeverjük olívaolajjal és fűszerekkel. Botmixerrel pürésítjük, majd citromlével ízesítjük. A halszeleteket megkenjük az olíva-mártással, megszórjuk sajttal és feltekerjük. Egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket, alufóliával lefedve 180 fokon 20 percig sütjük, majd meglocsoljuk fehérbor-tejszín keverékkel és sütőbe visszatéve még 15 percig sütjük.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 276 kcal
- Fehérje: 22 g
- Zsír: 20 g
- Szénhidrát: 3 g
- ebből laktóz: feta sajt típustól eltérő, kb. 1 g
Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50 g tejcukor lebontását segíti.