Skip to main content

Panna cotta

By 2014-07-09március 18th, 2015Recept

Könnyű-krémes, igazi olasz desszert, melyet bármilyen édes öntettel kombinálhatunk. Tálalhatjuk pohárban vagy dermesztve önmagában tálra borítva. Egy biztos, ezzel a puding recepttel sikerünk lesz mindenkinél!

Az adag laktóz mennyisége: 9 g (Ajánlott 1 kapszula Lactosolv bevétele, mely 50g laktóz lebontását segíti.)

Kiszabás: 120 ml habtejszín, 120 ml zsíros tej (3,5%), 10 g cukor, 1 db lapzselatin, vaníliakivonat

Kis lángon felforraljuk a tejet és a tejszínt, ízesítjük a vaníliával. Forralás után tűzről levéve hozzáadjuk a cukrot és a zselatint, majd kevergetve megvárjuk míg kihűl. Langyosan formába öntjük és legalább 6 órára tegyük hűtőbe. A formából óvatosan kés segítségével borítsuk ki.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com