Akció!

2 db BUTTERINE® TRIO D kapszula 30x vajsav (butirát) és D-vitamin pótlásra csomagban

Original price was: 11.998 Ft.Current price is: 7.990 Ft. ÁFA-val

Vajsav (butirát) és D-vitamin kapszula FODMAP diéta, rostszegény étrend mellett a hiányzó vajsav (butirát) pótlására. Laktózmentes, tejmentes,  fruktózmentes, gluténmentes, hisztaminmentes.

MEGÉRKEZETT! A VAJSAV (BUTIRÁT) LEGÚJABB FORMÁJA, MOST 1000 NE D-VITAMINNAL!

Laktózmentes, tejmentes,  fruktózmentes, gluténmentes, hisztaminmentes.

BUTTERINE® TRIO D kapszula 30x vajsav (butirát) és D-vitamin pótlásra

Összetevő 1 kapszula NRV %*
tributirin 483 mg NA
ebben vajsav 421 mg NA
Kolekalciferol (D-vitamin) 25µg (1000 NE) 50%

* NRV% – napi beviteli érték felnőttek számára; NA – nincs adat

A sokféle mai divatos vagy orvos, dietetikus által előírt diéta mellett hiánybetegségek is gyakran kialakulnak. Az abszolút nullás hisztamin diéta kezdeti szakaszában például csak burgonya vagy rizs fogyasztása ajánlott, ami nem bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben. A fruktózmentes diéta (mely a fruktózérzékenyeknek ajánlott) esetén igen kevés fajta zöldség vagy gyümölcs fogyasztása javasolt, ami szintén távol áll az egészséges étrendtől. Az ételérzékenyek által gyakran alkalmazott FODMAP diéta, vagy a Crohn-betegek számára előírt diéta is rostban szegény táplálkozást jelent.

Ma már egyre több szó esik a nem cöliákiás gluténérzékenység esetén tartott gluténmentes diéta esetleges negatív következményeiről is.

 

Mikor lehet szükséged vajsav pótlásra?

  • Amikor FODMAP vágy más diéta miatt nem jut a szervezeted elég rosthoz.
  • Amikor hiányoznak azok a bélbaktériumok, amelyek az emészthetetlen rostokat erjesztik.
  • Amikor bármely más ok miatt bélregenerálásba fogsz.

 

A vajsav a vastagbél hámsejtek legfontosabb energiaforrása.

Hogyan jutnak hozzá a sejtek?

Az egészséges táplálkozás során megfelelő mennyiségben juttatunk un. emészthetetlen rostokat a szervezetbe. Emészthetetlen rostnak nevezzük jellemzően azokat a típusú rostokat, melyeket a szervezet saját emésztő enzimjei nem tudnak feldolgozni. Ezek azután a bélbe kerülve táplálékul szolgálnak olyan baktériumoknak, melyek lebontják rövid szénláncú zsírsavakká.

Ezek közül a vajsav nagy része közvetlenül a bélben hasznosul (a többi rövid szénláncú zsírsav, mint a propionsav, ecetsav, hangyasav, stb. a szervezet más helyein szolgál az energia forrásaként).

Ilyen bélben élő baktériumok jellemzően a Faecalibacterium prausnitzii, Roseburia faecis és más Roseburia törzsek, többféle Eubacterium törzs, tehát nem azok, melyeket általában a probiotikus készítményekkel a szervezetbe juttatunk. Ezek a Gram-pozitív, az oxigénre nagyon érzékeny törzsek kifejezetten anaerobok (oxigéntől mentes környezeteben tudnak túlélni). A vastagbél hámsejteket borító nyálkahártya rétegben telepszenek meg, részt vesznek a barrier funkció fenntartásában. Lebontják a rezisztens keményítőt, inulint, különféle oligoszacharidokat.

A vajsav természetes módon előfordul a vajban, sajtokban, ghee-ben, kisebb mennyiségben az állati zsírokban és növényi olajokban. A szaga elég kellemetlen, kissé „izzadságszagú”, ezért önmagában kevéssé használható vajsav pótlására.

Miért jó a Butterine® Trio D?

Mert a Butterine® Trio D-ben a vajsavat különleges LiCaps formában állítjuk elő. Ez azt jelenti, hogy a kemény zselatin kapszulába folyékony anyagot töltünk, majd összeforrasztjuk, így a Butterine Trio D-ben nem érzed kellemetlen szagát és ízét.

(Ezzel érjük el, hogy a Butterine® Trio D csak természetes anyagokat tartalmaz vajsav tributirin formában, méhviasz, cellulóz), nem terheli mesterséges színezékkel, adalékokkal, tartósító szerekkel a szervezetet. A kapszula héjában sincs semmilyen színezék.)

Mert a Butterine® Trio D nagy mennyiségben tartalmaz vajsavat (kapszulánként 421 mg).

Mert a Butterine® Trio D  a vajsavat tributirin formában juttatja a szervezetbe. Egyetlen nagy  tributirin molekulából 3 vajsav molekula szabadul fel a bélben a lipáz enzim bontó hatására, viszont a gyomron még érintetlenül halad át – így eljut oda, ahol szükség van rá. A tributirin a vajban is előforduló természetes élelmiszer összetevő, de nem tartalmaz más, a tejben előforduló összetevőt (tejfehérjét, laktózt).

(Egyelőre nem létezik hivatalos javasolt napi adagolási mennyiség.  Jellemzően 150-450 mg vajsavat szoktak adagolni. Napi 1 kapszula Butterine® Trio D fogyasztását ajánljuk, ami 421 mg hatóanyagot jelent.)

Mert a Butterine® Trio D a vajsav mellett kapszulánként 1000 nemzetközi egység D-vitamint is tartalmaz, zsírban oldott formában.

Mert a Butterine® Trio Max nincs faltkartonba zárva, ezért kevésbé szennyezzük a környezetet.

Mert hazai fejlesztésű termék, és hazai élelmiszereket gyártó üzemben készül.

 

Összetétel: Tributirin, zselatin (kapszulahéj) méhviasz (E901), D-vitamin (kolekalciferol)

Laktózmentes, tejmentes,  fruktózmentes, gluténmentes, hisztaminmentes.

Egy doboz Butterine® Trio D 30 kapszulát, 12,6 g vajsavat tartalmaz.

Gyártatja és forgalmazza: Pharmacontact Hungary Kft. 1085 Budapest, Rökk Szilárd u. 17.

Gyártási szám: lásd a dobozon

Minőségét megőrzi: a jelzett hónap végéig lásd a dobozon (hónap/év)

Nettó tömeg: 18 g (30 kapszula)

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Terhesség és szoptatás esetén használatát beszélje meg orvosával! Fénytől védve, száraz helyen, 25 ℃ alatt, gyermekektől elzárva tárolandó.