Hozzávalók 1 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)
- 120 g tenger gyümölcsei mix H
- 80 g rizs
- 10 g parmezán sajt
- 5 g napraforgóolaj (herkentyűkhöz) H
- 5 g napraforgóolaj (rizshez) H
- petrezselyem
- 1 kk. citromlé H
- őrölt fekete bors H
- só
A herkenytűket kevés olajon pároljuk és fűszerezzük borssal, petrezselyemmel és citromlével. A rizst kevés olajon átforrósítjuk, majd húslével 1,5x mennyiségben felöntjük. Ha a levet magába szívta tovább hagyjuk pihenni. Végül hozzákeverjük a tengeri herkentyűket és sajttal megszórva tálaljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 528 kcal
- Fehérje: 20 g
- Zsír: 17 g
- Szénhidrát: 70 g