Skip to main content

Ananászkrémleves

By 2014-08-25Recept

Hozzávalók 1 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)

  • 100 g ananász (friss vagy konzerv) H
  • 1 dl tejszín H
  • 1 db tojássárgája
  • kb. 10 g cukor (ízlés szerint)
  • 1 kk. citromlé H
  • fahéj
  • szegfűszeg

 

2 dl vízben megfőzzük az ananászt az ízesítőkkel. Forralás után egy turmixgépben pürésítjük. Visszahelyezve az edénybe a tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, majd folyamatos keverés mellett az ananászhoz csurgatjuk. A levest újra ne forraljuk, mert a tejszín és a tojássárgája kicsapódhat. Hűtve tálaljuk.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 182 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 7 g
  • Szénhidrát: 22 g
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com