Hozzávalók 1 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)
- 100 g ananász (friss vagy konzerv) H
- 1 dl tejszín H
- 1 db tojássárgája
- kb. 10 g cukor (ízlés szerint)
- 1 kk. citromlé H
- fahéj
- szegfűszeg
2 dl vízben megfőzzük az ananászt az ízesítőkkel. Forralás után egy turmixgépben pürésítjük. Visszahelyezve az edénybe a tejszínt kikeverjük a tojássárgájával, majd folyamatos keverés mellett az ananászhoz csurgatjuk. A levest újra ne forraljuk, mert a tejszín és a tojássárgája kicsapódhat. Hűtve tálaljuk.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 182 kcal
- Fehérje: 3 g
- Zsír: 7 g
- Szénhidrát: 22 g