Hozzávalók 2 adaghoz:
- 120 g paradicsom
- 200 g paprika
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 ek. olaj
- 1 kk. pirospaprika
- 160 g köles
- 1 pohár tejföl
- 100 g mozzarella
Elősör lecsót főzünk. A paradicsomot leforrázzuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni róla a héját, majd ízlés szerint kockázzuk. A paprikát hosszára vágjuk, a hagymár apróra daraboljuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva pirospaprikát szórunk rá, odafigyelve, hogy ne égjen oda. A paprikát és a paradicsomot átforrósítjuk, sózzuk és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk.
A kölest 1,5x mennyiségű vízben megfőzzük, míg az összes levét el nem főtte. Egy tepsi aljára rétegezzük, ráhalmozzuk a lecsót, majd tejfölt simítunk a tetejére. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 15 percig összemelegítjük, míg a sajt el nem olvad.
1 adag tápanyagtartalma:
- Energia: 743 kcal
- Fehérje: 25 g
- Zsír: 37 g
- Szénhidrát: 72 g
1 adag fruktóz mennyisége: 4 g (Ajánlott 1 kapszula Xylosolv bevétele, mely 6,2 g fruktóz átalakítását segíti.)