Skip to main content

Rakott lecsó

By 2014-08-25október 30th, 2014Recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 120 g paradicsom
  • 200 g paprika
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 160 g köles
  • 1 pohár tejföl
  • 100 g mozzarella

 

Elősör lecsót főzünk. A paradicsomot leforrázzuk, hogy könnyebben le tudjuk húzni róla a héját, majd ízlés szerint kockázzuk. A paprikát hosszára vágjuk, a hagymár apróra daraboljuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről lehúzva pirospaprikát szórunk rá, odafigyelve, hogy ne égjen oda. A paprikát és a paradicsomot átforrósítjuk, sózzuk és kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk.

A kölest 1,5x mennyiségű vízben megfőzzük, míg az összes levét el nem főtte. Egy tepsi aljára rétegezzük, ráhalmozzuk a lecsót, majd tejfölt simítunk a tetejére. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon 15 percig összemelegítjük, míg a sajt el nem olvad.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 743 kcal
  • Fehérje: 25 g
  • Zsír: 37 g
  • Szénhidrát: 72 g

1 adag fruktóz mennyisége: 4 g (Ajánlott 1 kapszula Xylosolv bevétele, mely 6,2 g fruktóz átalakítását segíti.)

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com