Ételérzékenység, ételintolerancia esetén szuper fontos a hiteles információ kezelése. A dietetikusok hete alkalmából a szövetség ad iránymutatást arra, hogyan kezeljük a milliónyi táplálkozási információt. A közleményt itt tudod elolvasni: 📺……
Fotó forrása: syarifahbrit freepik A hőségben kézenfekvő, hogy az egyik legnagyobb veszély a test túlhevülése és a kiszáradás, ellenszere a vízpótlás. Biztos nem véletlen, hogy az EFSA (az európai élelmiszerbiztonsági…
Már megint valami új a vajsavról! Mi mindenre (is) jó a butirát? Azt eddig is tudtuk, hogy a vajsav a vastagbél hámsejtek legfontosabb energiaforrása, de rengeteg más szerepe is van…
TUDTAD? A tengerpart legalább 10-szeres kikapcsolódást nyújt! A sós víz hatásáról már sokat hallottunk, de hogy a nyaralás mennyire egészséges, azt talán nem is gondoltuk! A nyaralás 10 pontja: tengerzúgás…
Image by valeria_aksakova on Freepik A hisztaminérzékenyek jól tudják, hogy az ételek hisztamintartalma általában jelentősen változik a tárolás során. Ez a változás növekedést jelent, ami miatt az ételt egyre…
Napi 20 perc a zöldben – receptre? Egy kiadós séta a zöldben újraformázza az agyunkat, átépíti időérzékünket, és pozitívan hat mentális egészségünkre. Nem az angol tudósok, hanem az…
Organikus Amarant Pops | Mindenevők (mindenevok.hu) Tudtad? A gyomként ismert disznóparéjfélék magja igazi superfood!. Eredetileg Közép-Amerikából származik. Az inka és az azték kultúrában fontos tápláléknövény volt. Nálunk…
Hisztamin érzékenység – mi állhat a háttérben? Ma már tudjuk, hogy a DAO enzim szintje meghatározó a hisztamin intolerancia kialakulásában. A problémára utaló tünetek nagyon sokfélék, és többféle ok miatt…
Az édes élet ára Az emberiség túlzott mértékű cukorfogyasztása régóta fontos téma. Az utóbbi években az édesítőszerek népszerűsége is robbanásszerűen megugrott, ami azt sugallhatná, hogy jobban figyelünk az egészségünkre,…