Az egészséges élet a bélrendszer egészségével kezdődik Az egészséges bélrendszer az egyik legalapvetőbb feltétele annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Sokféle információ él a köztudatban arról, hogy mit tehetünk…
Amit a tejhelyettesítőkről tudni kell Talán sosem volt ekkora népszerűsége a tejhelyettesítő termékeknek, manapság az emberek tömegével mondanak le a tej- és tejtermék fogyasztásról. Sokan a különböző ételérzékenységek, vagy egyéb…
A vajsav szerepe a D-vitamin aktivizálásban Ahhoz, hogy a szervezetünk hasznosítani tudja a táplálékkal, vagy a táplálékkiegészítőkkel bevitt D-vitamint, először aktivizálnia kell. De mit jelent ez pontosan és mi segítheti…
A nyughatatlan női test Hogyan befolyásolja a hisztamin érzékenységet a női ciklus? Tudvalévő, hogy a hormonháztartás játéka az egész szervezet működésére hatással van, a női testet érintő nagy horderejű változások…
Az ősz ajándékai Az évszakváltással elérkezik a bőséges őszi zöldség és gyümölcs kínálat is, ami több szempontból is kedvezhet nekünk. A színes és vitaminban, tápanyagokban gazdag őszi zöldségek és gyümölcsök,…
Talán meglepő lehet, de a klasszikus édes, sós, keserű és savanyú mellett, képesek vagyunk még két további ízt megkülönböztetni. Az egyik ilyen, az inkább keleti kultúrákban ismeretes umami, mely a…
Amit a hisztamin intolerancia (HIT) hátteréről tudunk Az ételintoleranciák közül a HIT, vagyis a hisztamin intolerancia a legnehezebben felismerhető állapot, mivel nagyon összetett problémával állunk szemben. Nagyon sokféle élelmiszer okozhat…
Mit kell tudni a hisztaminról? Minden étel amit elfogyasztunk tartalmaz kisebb-nagyobb mennyiségben hisztamint, mely részt vesz a szervezet immunválaszának kialakításában és a gyulladásos folyamatokban. Az egyes ételek hisztamin szintjét…
Miért kell odafigyelni a gyógyszerekre hisztaminérzékenység esetén? A hisztamin érzékenység közvetlen oka, hogy a táplálékkal bevitt hisztamin lebontása nem megfelelő a bélben, ami így könnyen összegyűlik. Ez a felhalmozódott hisztamin…
A hisztaminintolerancia hátterében az áll, hogy az étkezések során bevitt hisztamin mennyiséget a szervezet nem képes lebontani, ezért az felhalmozódik a bélben és könnyen allergiás tüneteket, vagy hasi panaszokat okozhat…