Hozzávalók 6-8 adaghoz: (a hisztamin tartalmú ételeket H-val jelöltük)

  • 1 db szardínia konzerv H
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl H
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 ek. citromlé H
  • 1 kk. őrölt rozmaring
  • őrölt bors H

 

A szardínia levét öntsük le, majd egy kis tálban pépesre törjük össze egy villával. A vajat olvasszuk meg és adjuk hozzá a majonézt, tejfölt, citromlevét és ízesítsük rozmaringgal, borssal. Keverjük habosra és ízlés szerint sózzuk. Fél órára lefedve tegyük hűtőbe, majd tálaljuk pirítós mellé.

1 adag tápanyagtartalma:

  • Energia: 186 kcal
  • Fehérje: 4 g
  • Zsír: 18 g
  • Szénhidrát: 0,5 g