Image by valeria_aksakova on Freepik A hisztaminérzékenyek jól tudják, hogy az ételek hisztamintartalma általában jelentősen változik a tárolás során. Ez a változás növekedést jelent, ami miatt az ételt egyre…
Napi 20 perc a zöldben – receptre? Egy kiadós séta a zöldben újraformázza az agyunkat, átépíti időérzékünket, és pozitívan hat mentális egészségünkre. Nem az angol tudósok, hanem az…
Organikus Amarant Pops | Mindenevők (mindenevok.hu) Tudtad? A gyomként ismert disznóparéjfélék magja igazi superfood!. Eredetileg Közép-Amerikából származik. Az inka és az azték kultúrában fontos tápláléknövény volt. Nálunk…
Hisztamin érzékenység – mi állhat a háttérben? Ma már tudjuk, hogy a DAO enzim szintje meghatározó a hisztamin intolerancia kialakulásában. A problémára utaló tünetek nagyon sokfélék, és többféle ok miatt…
Az édes élet ára Az emberiség túlzott mértékű cukorfogyasztása régóta fontos téma. Az utóbbi években az édesítőszerek népszerűsége is robbanásszerűen megugrott, ami azt sugallhatná, hogy jobban figyelünk az egészségünkre,…
Tudni szeretnéd, hogy mi is az a vajsav (butirát) és mért jó nekünk? Mit tehetsz, ha rostszegény az étrended, vagy hiányoznak a rostokat erjesztő bélbacik? Hallgasd meg szakértőnket, és kérdezz,…
A helyes tárolásnak köszönhetően hatékonyan csökkenthetjük az élelmiszerpazarlást. Fontos szem előtt tartanunk néhány alapelvet. Melyik zöldség kedveli a hűvös környezetet, melyik a sötétet, és melyik igényli mindkettőt? Mely gyümölcsöket…
Megfelelő táplálkozás az egészségünk kulcsa Amikor egészséges táplálkozásról beszélünk, zömében a szénhidrátok, fehérjék és zsírok optimális arányú fogyasztásának betartására gondolunk, holott a kiegyensúlyozott étkezés egyik legfontosabb eleme az élelmi…
Rövid története Sokunknak gyerekkorból származnak az első rágógumival kapcsolatos emlékei. A színes golyó formájútól a mentolos és töltött fajtákon át egész a klasszikus Turbo rágóig sokféle kép jelenhet meg előttünk….